Uppfyllandet av de bindande målen

Beräknad lästid: 1 minut

Syftet med utvärderingen

Vid utvärderingen granskades om de bindande verksamhetsmål som fullmäktige uppställt i budgeten för 2023 har uppnåtts i staden. Som en del av utvärderingen av måluppfyllelsen tog man ställning till huruvida revisionsnämndens utvärdering av måluppfyllelsen överensstämmer med bokslutsrapporteringen.

Slutsatser

58 procent av de bindande verksamhetsmålen i budgeten för 2023 och 60 procent av mätarna uppfylldes. De bindande målen uppfylldes särskilt väl inom sektorn för fostran och utbildning samt kultur- och fritidssektorn. Revisionsnämndens bedömning av måluppfyllelsen skilde sig från bedömningen i stadens bokslut i fråga om en mätare. Enligt revisionsnämndens uppfattning kunde man inte bedöma måluppfyllelsen för den, eftersom man inte hade fastställt målvärden för mätarna för hälsostationernas vårdgaranti i budgeten utan först senare. Dokumentationen för stadskansliets två mål var bristfällig, eftersom på grundval av de bifogade uppgifterna kan en utomstående utvärderare inte konstatera hur mätarnas värden har räknats.

Revisionsnämnden konstaterar att

stadskansliet ska 

  • säkerställa att man i bilagorna till dokumentationen över bindande mål anger alla sådana uppgifter som en utomstående utvärderare behöver för att kunna konstatera att värdena för mätarna har räknats korrekt.

Var innehållet i den här artikeln nyttigt för dig?

Kommentera

Rajattu HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.