Rekommendationernas effekt

Kaksi naista työskentelevät tietokoneen äärellä.

Beräknad lästid: 1 minut

Syftet med utvärderingen

Utvärderingens huvudfråga var: Vilka effekter har de rekommendationer som revisionsnämnden gav i utvärderingsberättelsen för 2020 haft? I utvärderingsberättelsen för 2021 behandlades 14 utvärderingsteman och gavs 48 rekommendationer.

Slutsatser

Sektorerna hade vidtagit åtgärderna antingen delvis eller helt i 94 procent av de rekommendationer som revisionsnämnden gav i sin utvärderingsberättelse för 2021. Till och med 69 procent av rekommendationerna har haft positiva effekter.

I enlighet med revisionsnämndens rekommendationer har till exempel den digitala säkerheten och en positiv inställning till företag främjats, tillgången till munhälsovård förbättrats och vägen från sjukhusvård till boende för personer som rehabiliteras efter psykiska problem förbättrats betydligt. Tiden som används för kundarbete inom hemvård av äldre har ökats, och akutbesöken har förebyggts med hjälp av rörlig sjukskötare-tjänsten.

Var innehållet i den här artikeln nyttigt för dig?

Kommentera

Rajattu HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.